30 november 2018
19:00

Hällefors IK

Referat: HC Örnen - Hällefors IK

Det blev en härlig fredagskväll på Trängens IP, iallafall om man sympatiserar med HC Örnen. Det blev en tillställning där HC Örnen visade sig från sin bästa sida då man vann mot Hällefors med komfortabla 7-2.

"Hällefors kommer att få sig en åktur på fredag, det är jag övertygad om", var tränare Oskar Trulssons kommentar efter 5-1 förlusten senast mot Guldsmedshyttan. Sällan har ett löfte infriats så som det gjorde under fredagskvällen mot Hällefors.

HC Örnen börjar matchen på ett bra sätt, Hällefors får en del chanser men det klarar HC Örnen av utan större problem. Efter fem spelade minuter är det HC Örnen för hela slanten och det är säsongsdebutanten och fjolårets poängkung Patrik Säfström som börjar målskyttet då han sätter 1-0 efter 5.25 i den första perioden. Sedan fortsätter HC Örnen att sätta press mot Hällefors under större delen av perioden och man hinner att gå upp till en 5-0 ledning efter 18 spelade minuter efter mål av Daniel Strindlund, Patrik Säfström, Robin Eivik och Martin Abrahamsson. Hällefors lyckas att snygga till siffrorna till 5-1 innan signalhornet ljuder och den första perioden är till ända.

Period 2 blir ganska händelsefattig och känslan är att båda lagen slår av lite på farten vilket gör att tempot påverkas. Periodens enda mål görs av HC Örnen och det är återigen Patrik Säfström som skriver in sig i protokollet då han gör 6-1 efter 7.12 spelade minuter.

Den sista perioden präglas av lite utvisningar till båda lagen och här spelar HC Örnen på sin ledning och gör inte mer än vad som krävs för att hålla tätt bakåt och vinna matchen.

Tränare Emil Gunnarsson är väldigt nöjd över segern och det märks att den var väldigt efterlängtad:
"Äntligen en seger! Jag tycker att hela laget gör en riktigt grym insats. Vi gjorde allt vi snackat om på förhand och det syntes verkligen att alla ville ha tre poäng den här kvällen."

Vi vill ge beröm till hela laget, från burväktare och till samtliga utespelare som gör en riktigt gedigen och stabil insats. Ett extra omnämnande för fjolårets poängkung Patrik Säfström som gör säsongspremiär och står för fyra poäng direkt.